✅ Altijd sale ✅ Uitstekende klantenservice
Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Kies je categorie..
  Filters
  Instellingen
  Zoek

  Binnenriolering

  PVC van Dyka voor binnenriolering online bestellen?

  Op deze pagina van Bouwsales.nl vinden doe-het-zelvers en professionals allerlei PVC buizen en hulpstukken, voornamelijk van het merk Dyka. Je vindt niet alleen het meest volledige aanbod PVC binnenriolering, ook in prijs is het assortiment zeer onderscheidend. Natuurlijk krijg je bij Bouwsales.nl ook een goede service, zoals je mag verwachten.


  Heb je vragen over het aanleggen van de binnenriolering? Ontbreekt er nog een artikel in ons assortiment? Neem dan gerust contact op met het ervaren team van Bouwsales.nl! Dat kan via de mail op klantenservice@bouwsales.nl, telefonisch op 0224-273361 of spreek direct met een professional via de chat!

  Tips voor het aanleggen van PVC binnenriolering

  Er komt meer kijken bij het aanleggen van een goede riolering dan je van te voren misschien zou verwachten We raden aan om van te voren goed na te denken over dit aspect, want het is geen pretje om dit later nog aan te passen. De PVC rioleringsbuizen zijn vaak moeilijk bereikbaar.

  Welke hulpstukken heb ik nodig?

  Naast PVC buizen zijn er tal van hulpstukken beschikbaar, van belang hierbij is dat je goed kijkt naar de gradenhoek. Dus is het een haakse bocht van 90 graden of juist een flauwe bocht van 15 graden bijvoorbeeld. Daarnaast is de manier van verbinding vaak een punt waarop het mis gaat, er zijn in feite maar 3 opties:

  ·       Lijmmof, ook wel mof genoemd. Een mof is een brede stuk op de buis of op het hulpstuk, de mof heeft een grotere diameter waardoor je dit over een andere buis/hulpstuk heen kan schuiven. Door middel van PVC lijm maak je de verbinding.

  ·       Spie betekent in feite gelijk aan de buismaat, door middel van een mof kan je een uiteinde met een Spie dus bevestigen aan een ander stuk.

  ·       Verjongd Spie, de diameter is kleiner dan de buismaat. Een uiteinde met een verjong spie kan je dus in een normale buis schuiven.

  Naast allerlei standaard hulpstukken als T-stukken en bochten hebben we ook diverse doucheputroosters en dergelijke in ons assortiment.

  Hoe bepaal je de wanddikte van de PVC buis?

  Hoe dikker de wand van de buis hoe sterker het product, logisch natuurlijk. Maar hoe dik is dan geschikt?

  De ideale wanddikte is heel verschillend, afhankelijk van lengte, gebruik boven- of ondergronds en eventuele belasting die een ondergrondse buis ondervindt van buitenaf. Het is beter om te kijken naar de klasse van de buis. Dit wordt aan geduid middels de SN1, SN2, SN4 of SN8 aanduidingen. SN4 (ook wel: klasse 41) buizen worden het vaakst gebruikt rondom woningen, de sterkte van de buis is ruimschoots voldoende. SN8 (ook wel: klasse 34) buizen worden vaker gebruikt voor bedrijven waarbij er een zwaardere belasting op de buis te verwachten is (veel vrachtverkeer bijvoorbeeld). SN1 en SN2 buizen zijn dunwandig en raden we daarom niet aan voor ondergronds gebruik.

  Welke diameter moet de PVC binnenriolering hebben?

  De diameter van de buizen en hulpstukken bepalen ook de capaciteit van de riolering. In woningen is het gebruikelijk om deze diameters te gebruiken:

  ·       110mm voor de hoofdleiding in een woning (ook het toilet wordt hier op aangesloten)

  ·       75mm voor aftakkingen van de hoofdleiding

  ·       50 en 40mm voor leidingen die boven de vloer komen

  o   50mm voor wasmachines en wastafels

  o   40mm voor fonteintjes e.d.

  Binnenriolering PVC van Dyka bestellen op Bouwsales.nl

  Als je rekening houdt met bovenstaande tips kan je met een gerust hart alles wat je nodig hebt voor de binnenriolering en afwatering bestellen bij Bouwsales.nl, dan ben je ook nog zeker van de scherpste prijzen!

  Bouwsales.nl ?voor 23:59 besteld? volgende dag in huis! ? Dyka PVC gratis bezorgd vanaf 75,-* ? bezorging in heel Europa ? voor thuisklussers & ondernemers