Voor 23.59 besteld, morgen geleverd*✅ Altijd sale ✅ Uitstekende klantenservice
Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Kies je categorie..
  Filters
  Instellingen
  Zoek

  De draairichting van een deur bepalen?

  De draairichting van een deur bepalen?

  De draairichting van de deur of van het raam is belangrijk om te bepalen voordat je een bestelling kan doen. Bij het bestellen van verschillende producten zoals sloten, scharnierenraam- en deurbeslag is het van belang om rekening te houden met de draairichting, anders kan het goed zijn dat het niet past op de deur of het raam. De draairichting wordt  aangegeven volgens de DIN Normering (zie afbeelding).

  Dit bovenaanzicht lijkt misschien een beetje vreemd, probeer je voor te stellen dat je vóór de betreffende deur staat. Het gaat erom welke kant de deurkruk dan op draait. Je zult begrijpen dat hier gemakkelijk verwarring over ontstaat, zodra je aan de andere kant van de deur staat klopt het namelijk niet meer. Onthou daarom goed dat je altijd moet kijken vanaf de kant waar de deur naar je toe draait.

  DIN 1 (links)

  In dit geval gaat het om een linksdraaiende deur, als je de deur van de binnenkant wilt openen zal de deurkruk naar links bewegen. De deur draait naar binnen open, dit is vooral van belang voor sloten en dergelijke.

  DIN 2 (rechts)

  Nagenoeg gelijk aan DIN 1, echter draait een DIN 2 rechts deur naar rechts open in plaats van naar links.

  DIN 3 (links)

  DIN 3 en DIN 4 deuren draaien naar buiten open, zoals hierboven als is genoemd is dit van belang voor sloten. Een DIN 3 links deur draait naar links open, vanaf de buitenkant bekeken.

  DIN 4 (rechts)

  Een DIN 4 rechts deur zal, als je buiten staat, naar rechts opendraaien.

   

  Mocht je toch nog vragen hebben of je uiteindelijk het juiste artikel bestelt, stel dan gerust je vraag in de chat! Je maakt het onze specialisten nu wel een stuk makkelijker doordat je de juiste DIN kan benoemen, zo ontstaan er geen misverstanden.

   

   

   

  Plaats uw commentaar