Voor 23.59 besteld, morgen geleverd*✅ Altijd sale ✅ Uitstekende klantenservice
Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Kies je categorie..
  Filters
  Instellingen
  Zoek

  Het basisgereedschap van iedere gereedschapskist

  Of je nou als doe-het-zelver of professional aan het klussen gaat heb je natuurlijk goed basisgereedschap nodig. Welk gereedschap moet je hebben? Hieronder beschrijven we welk basisgereedschap in iedere gereedschapskist zou moeten zitten om in ieder geval alle basis klussen uit te voeren.

  Basisgereedschap gereedschapskist

  Kies voor kwaliteit

  Het belang van goed gereedschap wordt vaak nog onderschat. Hoeveel ervaring je ook hebt, voor een mooi eindresultaat heb je simpelweg kwalitatief goed materiaal en gereedschap nodig, want zeg nou zelf, wat is vervelender dan een kwast die haren loslaat? Goed gereedschap kan een hoop irritaties voorkomen, maar draagt ook bij aan een mooier eindresultaat en goed gereedschap is veiliger.

   

  (Klauw)hamer

  Het stuk gereedschap dat ik iedere gereedschapskist hoort te liggen is de hamer. Handig voor het inslaan van spijkers, maar ook geschikt voor licht sloopwerk. Er zijn verschillende soorten en maten hamers voor verschillende doeleinden, maar de bekendste is de klauwhamer. De klauwhamer wordt gebruikt bij het timmeren of juist het loshalen van spijkers met de klauw, de spleet aan de achterkant van de hamer wordt de klauw genoemd.

  Schroevendraaiers

  Er veel verschillende soorten en maten schroevendraaiers, waaronder de platte schroevendraaier, de kruiskop schroevendraaier en de torx schroevendraaier. Je hoeft natuurlijk echt niet alle soorten en maten in je gereedschapskist te hebben. Onderstaande schroevendraaiers raden wij aan als standaard in een gereedschapskist:

  • Spanningszoeker
  • Sleufschroevendraaiers 3x75 & 5x100
  • Philips kruiskopschroevendraaiers PH1 & PH2
  • Pozidriv kruiskopschroevendraaiers PZ1 & PZ2

   

  Zaag

  Misschien dat de handzaag niet in je gereedschapskist past, maar deze mag zeker niet ontbreken uit je basis gereedschapset. Voor het zagen van planken, gipsplaten of triplex is een handzaag geschikt. Wanneer je leidingen of ijzeren buizen wil doorzagen is een metaalzaag geschikt.

   

  Combinatietang

  Zoals het woord doet vermoeden is de combinatietang geschikt voor verschillende klussen. De combinatietang kan worden gebruikt voor knippen, buigen en monteren. De geribbelde platbek van de tang kan worden gebruikt voor het buigen van, het geribbelde gebogen stuk is bestemd voor het vast- en losdraaien van bouten en moeren en het snijvlak is bedoeld om kabels en draden door te knippen.

   

  Verstelbare moersleutel

  In plaats van allerlei verschillende ring- en steeksleutels kan je voor een verstelbare moersleutel kiezen. Een verstelbare moersleutel, ook wel bahco genoemd, wordt gebruikt voor het los- en vastdraaien van bouten en moeren.

   

  Rolmaat

  Klein, maar onmisbaar in iedere gereedschapskist, de rolmaat. De rolmaat is ten opzichte van een meetlat veel makkelijker mee te nemen door zijn oprolbare lint. Met één druk op de knop rolt het meetlint van de rolmaat zichzelf op. Meten is weten!

   

  Waterpas

  Het kaarsrecht ophangen van de boekenplank of een televisiekast wordt een stuk eenvoudiger met een waterpas. De waterpas is voorzien van een bubbel, waardoor je kan zien of je het voorwerp zowel horizontaal als verticaal recht hangt.

   

  Lijm

  Tot slotte mag lijm niet ontbreken uit het basisgereedschap. Met universele lijm is het mogelijk om bijna alle verschillende soorten materiaal aan elkaar te lijmen, maar er zijn ook specifieke lijmen zoals houtlijm of pvc-lijm.

   

  Overige handige dingen voor in de gereedschapskist

  • Stanleymes
  • Potloden en stiften
  • Werkhandschoenen
  • Veiligheidsbril

   

   

  Plaats uw commentaar