✅ Altijd sale ✅ Uitstekende klantenservice
Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Kies je categorie..
  Filters
  Instellingen
  Zoek

  Je trapleuning monteren met trapleuninghouders van Bouwsales!

  Je trapleuning monteren met trapleuninghouders van Bouwsales!

  Een mooie trapleuning maakt je trappengat helemaal af. Met de trapleuninghouders van Bouwsales.nl kun je zorgen dat jouw trappengat compleet wordt. In dit blog leggen we uit welke trapleuninghouders er zijn en welke stappen jij moet ondernemen om je nieuwe trapleuning te bevestigen met behulp van trapleuninghouders. 

  Soort trapleuninghouders bepalen

  Trapleuninghouders zijn er in verschillende vormen, om te bepalen welke houders jij nodig hebt is afhankelijk van het soort trapleuning dat je hebt. Heb je een ronde trapleuning? Dan heb je een trapleuning nodig met een hol zadel. Wanneer je een rechte trapleuning hebt, heb je een trapleuninghouder nodig met een vlak zadel. Voor vlakke trapleuningen is het ook mogelijk om de leuning te bevestigen met een afstandhouder. 

  Bij het aanschaffen van de leuninghouders is het belangrijk dat je kijkt naar de schroeven die je moet gebruiken. Veel trapleuninghouders zijn opschroevend en kun je bevestigen met normale schroeven met een verzonken kop. Een andere bevestigingswijze is via een metrische stokschroef. Kijk tijdens het bestellen van de trapleuninghouders dus goed naar de bevestigingswijze zodat je op alles voorbereid bent.

  De hoogte bepalen van je trapleuning

  Om je trapleuning te monteren moet je een aantal stappen ondergaan. Als eerst moet je bepalen hoe hoog je de trapleuning wilt hangen. Volgens het bouwbesluit moet de leuning tussen de 80 cm en 100 cm vanaf de neus van de traptreden worden gemonteerd. Een goede meetmethode om de hoogte te bepalen van de trapleuning is om de hoogte van je heup aan te houden.

  De afstand tussen de trapleuninghouders

  Wanneer de hoogte van de trapleuning is bepaald, kan het aftekenen van de trapleuninghouders beginnen. Teken op de trapleuning de plek van de trapleuninghouders af, afhankelijk van de lengte van je trapleuning. De ideale afstand tussen de trapleuninghouders is tussen de 80 en 100 cm. Zorg dat de leuninghouders op 20 cm van de uiteinden van de trapleuning zit. De afstand tussen de trapleuninghouders bepaal je op basis van de lengte van de trapleuning. Stel je trapleuning is 4,5 meter lang, dan wil je trapleuninghouders om de 90 cm zodat de leuning extra stevig is. In dit geval heb je 5 trapleuninghouders nodig. 

  Boren en monteren van je trapleuning

  Zodra je alles perfect hebt opgemeten en getekend haal je de trapleuning weer tijdelijk van de muur om de gaten te boren! 

  Het boren van je gaten

  Zorg dat je bij het boren van de gaten de juiste boormachine hebt, met de bijpassende boor voor de muur waarop de trapleuning bevestigd wordt. Bij Bouwsales.nl hebben we een ruim assortiment aan klopboormachines om jouw klus te klaren. Is je muur gemaakt van baksteen? Dan kun je prima uit de voeten met een steenboor. Wil je de leuning plaatsen op een gipswand, gebruik dan ook een steenboor, schakel hiervoor alleen de klopstand uit. Moet je door een betonnen muur? Dan kun je het beste gaan voor een betonboor. Deze boren zijn vaak van hogere kwaliteit en door hun boorkop slaan ze het materiaal weg, waar een steenboor het materiaal wegschaaft. 

  Voorkom schade aan je wand!

  Indien je door een tegel, in een gipswand of een andere poreuze ondergrond een gat moet boren, is het belangrijk dat je de elektrische boormachine niet op de klopstand zet. Die stand kan ervoor zorgen dat je tegel breekt of je toplaag afbrokkelt. Plak een stukje schilderstape op de plek waar je gaat boren en boor je gat voor met een kleinere boor van 4mm tot je bij het beton zit. Boor vervolgens het gat met de gewenste diameter. Zo voorkom je dat je toplaag afbrokkelt!

  Om te bepalen tot hoe diep je moet boren en welke diameter de boor moet hebben, meet je de lengte en de diameter van de plug die je wil gebruiken. (Tip: Plak een stukje tape tot waar je moet boren, dan boor je nooit te ver!) Nog geen pluggen in huis? Neem eens een kijkje in ons assortiment aan pluggen. Zodra je de gaten hebt geboord kun je de pluggen in de muur plaatsen.

  Montage van de trapleuning

  Nu heb je alle gaten geboord in de muur en kun je de trapleuning gaan monteren. Monteer eerst de uiteinden van de trapleuning, zodat de trapleuning blijft hangen. Schroef vervolgens de rest van de trapleuninghouders tegen de muur. Voila! Jouw trappengat is helemaal af met een door jouw gemonteerde trapleuning. 

   

  Plaats uw commentaar