✅ Altijd sale ✅ Uitstekende klantenservice
Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Kies je categorie..
  Filters
  Instellingen
  Zoek

  Op zoek naar een schuifdeursysteem?

  Op zoek naar een schuifdeursysteem?

  Advies nodig bij het zoeken naar een nieuw schuifdeursysteem? Bouwsales.nl is dé plek om uit een ruim assortiment het juiste schuifdeursysteem te kiezen. In alle soorten, kleuren en maten zijn deze systemen bij ons te verkrijgen. In deze blog nemen wij je mee door de mogelijkheden en geven wij enkele tips voor het maken van een keuze. 

  Er zijn veel verschillende manieren om schuifdeuren te gebruiken. Je kunt het op verschillende plekken monteren. De schuifdeuren kunnen gebruikt worden voor gewone kasten, maar ook voor het maken van een complete schuifdeurkast. Door een schuifdeur tussen twee kamers te plaatsen, zal de schuifdeur als scheidingswand worden gebruikt. Voordat u het systeem aanschaft, is het belangrijk dat je goed in kaart brengt op welke plek het systeem gemonteerd moet worden. Hoe breed is de deuropening? In welk materiaal (hout, steen, gips) moet de schuifdeurgeleider worden geplaatst? Wil ik een glazen deur of een houten schuifdeur plaatsen? Hieronder zullen we deze problemen nader toelichten.

  Schuifdeursystemen voor glazen of houten deuren

  Als je een schuifdeursysteem bestelt bij Bouwsales.nl, wordt deze geleverd met zogenaamde “hangrollen”. Dit zijn rollers die de verbinding vormen tussen deuren en de bijbehorende rails. De manier waarop de deur met de roller wordt aangesloten, verschilt per type.

  Wij willen de deur niet open trappen, maar het is natuurlijk onmogelijk om gaten in de glazen deur te boren. Gelukkig geeft Bouwsales.nl aan of het schuifdeursysteem geschikt is voor glazen deuren.

  Een dubbel of enkel schuifdeursysteem?

  Bouwsales.nl bevat talloze systemen, onder andere de “dubbele” schuifdeursystemen. Wat is het verschil tussen de dubbele schuifdeursystemen en een enkel schuifdeursysteem? In feite bestaat het dubbele systeem uit 2 schuifdeurrails die naast elkaar worden gemonteerd, waardoor er 2 schuifdeuren gebruikt worden die heen en weer kunnen schuiven. 

  Denk aan het gewicht van de schuifdeur

  Het gewicht van de schuifdeur die u gaat gebruiken is belangrijk voor het systeem dat u kiest. Uiteraard moet de schuifdeurrails en de verbindingspunten van de schuifdeur sterk genoeg zijn om de schuifdeur te dragen. Het schuifdeursysteem geeft ook het maximaal toegestane deurgewicht aan in de productbeschrijving.

  Hoe lang moet de rails zijn?

  De lengte van de schuifdeurrails is uiteraard gerelateerd aan de breedte van de deuropening en de breedte van de schuifdeur zelf. In het algemeen is de lengte van de geleiderail meestal minimaal gelijk aan de breedte van de deur + de breedte van de deuropening. Het hangt natuurlijk af van persoonlijke voorkeur en toepassingen, maar let wel op dat de breedte van de rail gelijk moet zijn aan de breedte van de deur, zodat de schuifdeur altijd in de deur blijft. 

  Veel mensen vergeten dat er ook een eindstop aan de bovenzijde van de schuifdeur moet zitten. Deze geleider is belangrijk om de schuifdeur op zijn plaats te bevestigen. Zorg ervoor dat het correct is geïnstalleerd tijdens de installatie.

  Twijfelt u over de maat? Dan is het altijd verstandig om de onderdelen van de schuifdeuren iets ruimer in de maat aan te schaffen. Zo kan je op elke moment aanpassingen maken.

  Uitbreiden van de schuifdeursystemen zijn doorgaans geen probleem, merken als Henderson en Intersteel verkopen verlengstukken van 45 of 90 centimeter. Deze sets zijn te bestellen via Bouwsales.nl en worden geleverd inclusief montagemateriaal.

  Wat zit er in de doos?

  Het team van Bouwsales.nl raadt je aan om in ieder geval de volgende accessoires bij het nieuwe schuifdeursysteem aan te schaffen. Soms zitten deze artikelen al in de doos, in dit geval staat het al vermeld op de productpagina. Het bijbestellen van de producten kan natuurlijk ook altijd handig zijn!

  •        De schuifdeurrails (bovenrail) zelf, meestal in stukken van 100cm om te bevestigen aan de muur
  •        Een ondergeleider voor op de vloer, zodat de deur niet kan gaan 'zwaaien'
  •        Hangrollen, deze lopen over de bovenrail en bieden de bevestigingsmogelijkheden voor de schuifdeur
  •        Bevestigingsmaterialen, zoals: pluggenschroevenafstandhouders

  Handige accessoires die meestal niet standaard worden meegeleverd:

  •        Schuifdeurbeslag, handgrepen voor het openen en sluiten van de schuifdeur
  •        Eindstoppen, om te voorkomen dat de schuifdeur vanaf het einde uit de rail glijdt. 
  •        'soft-close' systemen, deze zorgen ervoor dat je de schuifdeur met een harde duw kan openen/sluiten om de deur vervolgens rustig (dus zonder harde klap) tot stilstand te brengen

  “Ga direct aan de slag met jouw eigen kant-en-klare bouwpakket tegen de scherpste prijzen.” Geniet naast de scherpste prijzen ook van:

  •        Snelle levering
  •        Kwaliteit Schuifdeuren
  •        Garantie
  •        Uitstekende dienstverlening

   

  Plaats uw commentaar