✅ Altijd sale ✅ Uitstekende klantenservice
Close
(0) items
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Kies je categorie..
  Filters
  Instellingen
  Zoek

  Veiligheids deurbeslag kopen? Lees eerst deze keuzehulp

  Veiligheids deurbeslag kopen? Lees eerst deze keuzehulp

  Wil je een situatie zoals op de afbeelding hierboven voorkomen? Lees hier dan meer over veiligheidsdeurbeslag. Je zult het wel voorbij zien komen, allerlei veiligheidsgarnituren, veiligheidslangschilden en veiligheidskortschilden. Maar wat maakt deze producten nou zo veilig? In dit blog gaan we verder in op de verschillen tussen gewoon deurbeslag en veiligheidsdeurbeslag. Zo weet je zeker dat je de artikelen bestelt die volledig aansluiten op jouw wensen.

  Veiligheidsdeurbeslag of 'gewoon' deurbeslag?

  Het verschil tussen veiligheidsdeurbeslag en gewoon deurbeslag zit in het feit dat veiligheidsdeurbeslag voldoet aan een aantal keurmerken. Om precies te zijn, deurbeslag wordt pas veiligheidsdeurbeslag als het voldoet aan de SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) en PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) keurmerken. Deze keurmerken garanderen de consument dat dit veiligheidsdeurbeslag ook daadwerkelijk veiliger is dan gewooon deurbeslag. Er is wel een soort gradatie aangebracht in het SKG keurmerk. Een veiligheidsdeurgarnituur kan gekeurd worden met 1 tot 3 sterren, waarbij 3 sterren het meest veilige is. Onder andere doordat SKG*** veiligheidsbeslag is voorzien van een zogenaamde kerntrekbeveiliging. Een kerntrekbeveiliging zorgt ervoor dat inbrekers de cilinder kern of de cilinder van het slot niet kapot kunnen maken om de deur te openen.

  Belangrijk om te onthouden is dat veiligheidsdeurbeslag alleen bedoeld is voor montage op buitendeuren. 

  Verschillende soorten veiligheidsdeurbeslag 

  Hieronder lees je welke soorten veiligheids deurbeslag er zijn en in welke situaties je deze toe kan passen.

  Veiligheids deurgarnituren op Bouwsales.nl

  Dit zijn als het ware complete 'sets'. Als je een deurgarnituur bestelt wordt dit geleverd inclusief schild, rozet, deurkruk, enzovoorts. De veiligheidsdeurgarnituren in deze categorie voldoen allemaal aan het SKG of PKVW keurmerk. Op de betreffende productpagina is vaak te lezen welke SKG klasse het product aan voldoet. 

  Veiligheids langschilden op Bouwsales.nl

  Deze veiligheidslangschilden zijn los te bestellen en voldoen allemaal aan de benodigde keurmerken. Een groot deel van het assortiment wordt opgemaakt door lossen buitenschilden. Dat is ook belangrijker dan een binnenschild om inbrekers te weren. 

  Veiligheids kortschilden op Bouwsales.nl

  Deze veiligheidkortschilden zijn los te bestellen en voldoen allemaal aan de benodigde keurmerken. Een groot deel van het assortiment wordt opgemaakt door lossen buitenschilden. Het verschil tussen een langschild, kortschil of smalschild zit hem, je raadt het niet, in de afmetingen van het veiligheidsschild. 

  Veiligheids smalschilden

  Ook veiligheidssmalschilden mogen niet ontbreken in het assortiment op Bouwsales.nl. Zo is er voor iedere situatie een passend schild te bestellen!

  Veiligheids rozetten op Bouwsales.nl

  Zoals in de inleiding al verteld is het wenselijk om een rozet te kiezen die voorzien is van een kerntrekbeveiliging. Alle rozetten met een SKG*** keurmerk zijn daarmee uitgerust. Deze beveiliging voorkomt dat inbrekers een cilinderkern of de cilinder van het slot kapot kunnen maken. Let wel, in sommige gevallen werkt een veiligheidsrozet met een kerntrekbeveiliging alleen in combinatie met een bijbehorend oplegslot.

  Andere producten om je huis veiliger te maken

  Er is natuurlijk nog veel meer te doen om de beveiliging van je woning te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan anti-inbraakschroeven, anti-inbraak deurprofielen en elektronische bewakingsoplossingen.

   

   

   

  Plaats uw commentaar